costiera logo


Rezervirajte online!

Prihod

Št. odraslih


Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Nanj bomo odgovorili najkasneje v 48 urah.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Nahajamo se na južni strani otoka Visa v vasi Rukavac. Najbližja plaža je od hiš oddaljena minutko peš, najznamenitejša plaža Srebrna pa približno sedem minut peš. Zelena špilja na otoku Ravnik je tik pred Rukavcem, prav tako znamenita laguna Budihovac s svojimi neverjetnimi turkiznimi barvami morja. Javite se. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.

Home » Vse o Visu » Plaže

Plaže

Na Visu je nešteto prelepih plaž in tako bi lahko vsak poletni dan do konca vaših počitnic preživeli na drugi. In nato, ko bi se naslednje poletje na otok Vis spet vrnili, bi lahko ponovno začeli obiskovati nove plaže. Ter tako vsako leto. Dokler ne bi po tridesetih letih ugotovili, da so vam pravzaprav najljubši tisti beli kamenčki tri minute peš od vašega najlepšega viškega apartmaja.

Obstajajo plaže na otoku, ki jih boste lahko imeli povsem zase. In to tudi v bližini Rukavca. Nikjer v okolici Rukavca ni hotelov, glasnih barov ali kičastih trgovin – Rukavac na Visu je majhna turistična dalmatinska vas za lenarjenje. Brez težav si boste lahko med svojimi počitnicam poiskali peščeno, prodnato, kamnito ali skalnato plažo, ali pa plažo, kjer boste čisto sami in nikjer daleč naokoli nikogar.

Najbližja plaža v Rukavcu je plaža »Za fabrko«, ki je od hiš oddaljena 3 minute peš in je priročna za hiter skok do morja. Na enem delu je primerna tudi za manjše otroke (majhni beli kamenčki za v vodo), večji pa imajo tam možnost skakanja v vodo ali preprostega vstopa v vodo po skalah.

Ob pomolu Rukavca so povsem ravne skale z bazenčki vode, ki se ob vsakem plimovanju zamenja, in zato je ta plaža zelo primerna za čisto majhne otroke. To je sicer najbolj obljuden del samega Rukavca, zato vam na tej plaži ne bo dolgčas. Za tiste, ki si želijo skakanja v vodo je skakanje s pomola zelo primerno. Za izstop iz vode pri pomolu je narejena manjša vdorna stopnička v samem pomolu.

Plaža Tepluš je od hiš v Rukavcu oddaljena 5 minut peš. Nahaja se v samem zalivu na koncu rta Polivalo. Odlikujejo jo trije ločeni deli: ravne skale, kjer je enkratno mesto za ležanje in uživanje na soncu, beli kamenčki, kjer je vstop v vodo, in prostor pod borovci, ki je primeren za tiste, ki uživajo v senci in hladu namesto na vročem soncu.

Pred plažo Tepluš je plaža Partajun ali Mali Tepluš, ki je pravzaprav še bližje hišam, vendar je manjša in s tem tudi bolj odmaknjena, vendar na plaži v dopoldanskem času ni sence. Popoldan pa je prav na tej plaži najhitrejša senca od visokih skal, ki jo obdajajo. Na to plažo se večinoma hodijo kopat domačini.

Srebrna je najbolj značilna in znamenita plaža na celem otoku. Od hiš v Rukavcu je oddaljena 8 minut peš. Ravne skale in belo kamenje v prelepem zalivu je odlika te plaže. Prav tako je na sami plaži en del namenjen nudistom, naprej po obali pa se plaža nadaljuje v naslednji manjši zaliv z belimi kamni z imenom Mala Srebrna. Plaža Srebrna je obkrožena z gosto vegetacijo borovega gozda, ki nudi enkratno senco in hlad med vročim poletjem. Naokrog je veliko majhnih skrivnostnih plaž, kjer boste našli mir.

Rt Polivalo se na jugu odpira proti odprtem morju in tam je veliko samostojnih plaž na ravnih skalah z imenom Bili bok. Nekaj kotičkov je povsem umaknjenih tudi pred vetrom, niso pa te plaže namenjene za čisto majhne otroke, saj je dostop do vode po strmih skalah in prostora za igranje v vodi pravzaprav ni. Vsi ti kotički na Rtu polivalo so namenjeni večinoma nudistom in ljudem, ki se želijo zares povsem umakniti. Na tem delu Rukavca, kjer boste oddaljeni od hiš največ 8 minut peš, boste lahko cel ljubi dan povsem sami. In včasih boste lahko gledali delfine, ki se igrajo na južnem delu otoka.

Mivkastih plaž je na otoku kar nekaj; najbližje so Milna (5 minut z avtom), Zaglav (do te plaže lahko pridete samo z barko ali peš iz Milne, kar traja približno 10 minut) in Stončica (8 minut z avtom). Vse plaže so polne peska in v Stončici je dobra morska restavracija za vaše kosilo. V Stončici je prav tako urejeno mivkasto igrišče za odbojko.

Ena od najlepših skritih plaž na otoku Visu je plaža Stiniva. Nahaja se na južnem delu obale pod vasjo Marine Zemlje. Do nje lahko pridete peš po skalnati poti, ki je zares strma in če niste dovolj spretni bo bolje, če do nje pridete s čolnom. Prav pristop s čolnom je odlika te plaže, saj boste doživeli neverjeten prizor majhne 30 metrov dolge kamnite plaže skrite za izredno strmimi stenami, ki se odpirajo v zaliv. To je zares neverjeten morski pojav. Morje je čudovito čisto in tudi za to bo prav lepo preživet dan na tej plaži.

Pred hotelom Biševo v Komiži se nahaja urejena plaža Gusarica, kjer je ob njej obnovljena stara cerkev z imenom Gospa Gusarica. Na tej plaži ponujajo senčnike in ležalnike in zraven same plaže je urejena restavracija s dnevnimi meniji in gostinsko ponudbo. Ob samem robu plaže je naravna senca velikih mediteranskih dreves, kar daje tej plaži poseben pomen.

Pred hotelom Issa v Visu se prav tako nahaja urejena plaža. Tudi tukaj ponujajo senčnike in ležalnike. Na plaži je urejen potapljaški center.

Več plaž najdete tudi okoli same Uvale Parja in na drugi strani Rta Nova pošta. Te plaže gledajo proti kopnem in so čudoviti majhni zalivi z majhnim drobnim kamenjem večinoma primerni samo eno družino.