costiera logo

Rezervirajte online!

Prihod

Št. odraslih


Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Nanj bomo odgovorili najkasneje v 48 urah.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Nahajamo se na južni strani otoka Visa v vasi Rukavac. Najbližja plaža je od hiš oddaljena minutko peš, najznamenitejša plaža Srebrna pa približno sedem minut peš. Zelena špilja na otoku Ravnik je tik pred Rukavcem, prav tako znamenita laguna Budihovac s svojimi neverjetnimi turkiznimi barvami morja. Javite se. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.

Home » Vse o Visu » Otok Ravnik in Zelena špilja

Otok Ravnik in Zelena špilja

Otok Ravnik je podolgovat, majhen, nenaseljen otok. Leži pred vhodom v zaliv Rukavac. Njegova površina meri 0,267 km², dolžina obalnega pasu je 2,74 km. Najvišji vrh na otočku je visok 40 m nadmorske višine. Na južni strani otoka se nahaja Zelena Špilja, ki je pomembna naravna znamenitost na otoku Visu.

 

Zelena Špilja

Nahaja se na otoku Ravnik pred vasjo Rukavac in je od vasi oddaljena približno 10 minut vožnje z barko. Kar nekaj organizatorjev v poletnem času ponuja izlete do te Špilje in drugih znamenitosti v bližini Rukavca. Zelena Špilja ima veliko odprtino, kjer lahko vstopite z manjšo barko in na vrhu te špilje je približno 70 centimetrska luknja, kamor natanko ob poldnevu skoznjo posveti sonce in na dnu morja ustvari čudovito zeleno barvo. V Špilji se lahko ob ogledu tudi okopate in občutek je enkraten, ko plavate v morju zelenomodre barve.