costiera logo


Rezervirajte online!

Prihod

Št. odraslih


Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Nanj bomo odgovorili najkasneje v 48 urah.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Nahajamo se na južni strani otoka Visa v vasi Rukavac. Najbližja plaža je od hiš oddaljena minutko peš, najznamenitejša plaža Srebrna pa približno sedem minut peš. Zelena špilja na otoku Ravnik je tik pred Rukavcem, prav tako znamenita laguna Budihovac s svojimi neverjetnimi turkiznimi barvami morja. Javite se. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.

Home » Vse o Visu » Mesto Vis

Mesto Vis

Mesto Vis

Mesto Vis leži v zalivu in je v loku razpotegnjeno ob obali od starega dela Kut in do novejšega dela Luka. Mesto je povezano z vsakodnevno trajektno linijo ter prav tako vsakodnevno katamaransko linijo z mestom Split (Split – Vis: 30 navtičnih milj). Drugo mesto Komiža je na zahodni strani otoka in je z Visom povezana z dvema cestama, ki peljeta mimo vseh drugih naselij na otoku.

Pristanišče Vis leži v dnu širokega zaščitenega zaliva (Zaliv Svetega Jurja) in je obrnjeno proti Hvaru in dalmatinski celinski obali. Viška luka in pristanišče sta v skrajnem jugozahodnem delu zaliva, kjer otoček Host in polotok Prirovo varujeta pred vplivi odprtega morja. Znotraj zaliva so manjša sidrišča v predelih Kut in Stonca. V pristanišču sta dva pomola. Na krajšem pomolu uraduje carina. Na daljšem, približno 100 m dolgem pomolu, na koncu katerega stoji svetilnik, pristajata trajekt in katamaran. Iz pomorske karte je razvidno, da svetilnik oddaja svetlobni signal: B Bl 5s.

Pristanišče je odprto burji in jugu, ki tu piha z vzhoda.