costiera logo


Rezervirajte online!

Prihod

Št. odraslih


Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Nanj bomo odgovorili najkasneje v 48 urah.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Nahajamo se na južni strani otoka Visa v vasi Rukavac. Najbližja plaža je od hiš oddaljena minutko peš, najznamenitejša plaža Srebrna pa približno sedem minut peš. Zelena špilja na otoku Ravnik je tik pred Rukavcem, prav tako znamenita laguna Budihovac s svojimi neverjetnimi turkiznimi barvami morja. Javite se. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.

Home » Vse o Visu » Klima

Klima

Otok Vis leži na klimatskem pasu blage mediteranske klime, kjer so značilne tople zime in hladnejša poletja.

Otok je odprt za skoraj vse zračne tokove: pozimi vetrovoma jugu in burji, poleti vetru maestralu, pogosta pa sta tudi vetrova tramontana in jugozahodnik lebič.

Meteološka merjenja izvajajo v mestu Komiži, ki je bolj zaščiteno pred severnim vetrom in toplejše od mesta Vis. Letna statistika temperatur je naslednja:

letna povprečna temperatura zraka je 16,7 °C  in  letna povprečna temperatura morja 18,4 °C.

Najvišje povprečne mesečne temperature so v mesecih julij in avgust in presegajo 25 °C (absolutna najvišja izmerjena temperatura je bila 38,7 °C izmerjena avgusta 1999), povprečna poletna temperatura morja je približno 23 °C.

Povprečna stopnja padavin je okoli 690 mm / m2. Od te vrednosti največ pade jeseni in spomladi, med tem ko lahko poletna obdobja postanejo precej sušna in velikokrat minejo tudi trije meseci, da ponovno dežuje.

Povprečna izmerjena letna stopnja vlažnosti zraka je 64%.