costiera logo

Rezervirajte online!

Prihod

Št. odraslih


Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Nanj bomo odgovorili najkasneje v 48 urah.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Nahajamo se na južni strani otoka Visa v vasi Rukavac. Najbližja plaža je od hiš oddaljena minutko peš, najznamenitejša plaža Srebrna pa približno sedem minut peš. Zelena špilja na otoku Ravnik je tik pred Rukavcem, prav tako znamenita laguna Budihovac s svojimi neverjetnimi turkiznimi barvami morja. Javite se. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.

Home » Vse o Visu » Aktivnosti na Visu

Aktivnosti na Visu

Šport in rekreacija

Na otoku Visu lahko se lahko poleg ležanja in uživanja na plaži ukvarjamo še z mnogimi športi. Zaradi naravnih značilnosti otoka otok ponuja aktivnemu turistu še mnogo več. Najprej so tu seveda vsi izleti, kot so na drugih straneh opisani izleti v Modro špiljo, Zeleno špiljo, Kraljičino špiljo, obhod po bivših vojaških objektih in drugo. Nato pa lahko pridejo na vrsto tudi druge športne aktivnosti.

Planinarjenje

Prva med njimi je planinarjenje, od tistega manj zahtevnega do precej zahtevnega in dolgega. Stare kozje poti so speljane po celotnem otoku in so označene kot planinske poti. Najbolj znana pot je speljana od mesta Vis do planinskega doma Sv. Andrija z dolžino 3,2 kilometra, za kar se potrebuje približno 1 uro. Vzpona na tem pohodu je za približno 275 metrov višinske razlike.

Druga pot je daljša, 10,5 kilometra in naj bi trajala približno 3 ure in pol. Zaradi težavnosti je označena s stopnjo 4 od petih. Ta pot poteka od Komiže do Svetega Duha, cerkvice na vrhu Komiže po označenih poteh z višinsko razliko okoli 550 metrov, potem pa vas pelje počasi nazaj proti Komiži mimo različnih poti do Titove špilje in nazaj do Komiže.

Še ena lepa pot je iz Komiže na nanaseljeni del proti področju z imenom Dragodid in sicer navzgor do Sv. Blaža in potem okoli nazj mimo Manjareme proti Komiži. Ta pot je dolga okoli 8,5 kilometra, vzela vam bo približno 3 ure, navišja nadmorska višina na poti pa bo okoli 270 metrov nadmorske višine.

Čudovita pot dolga 20,5 kilometra vas pelje od Visa do Komiže po poteh mimo Cojnega polja, Žene glave,  in potem po stari cesti do Komiže mimo Podšpilja, Podhumlja in navzdol do Komiže.

Poti je še več, pravzaprav si lahko za vsak dan izberete svojo novo. Svetujem vam nakup Turistično-planinarskega zemljevida kjer si lahko vse označene poti ogledate ali pa si izberete kakšno svojo novo.

Kolesarjenje

Tako kot za planinarjenje so tudi za kolesarjenje po otoku speljane različne poti. Otok je primeren tako za cestna kolesa, še bolj pa za gorska kolesa, saj je makadamskih poti in kolovozov po otoku zares neskončno. Poti si lahko izberete sami in zares najbolje se je kar vsesti na kolo in odpeljati. V mestu Vis in v Komiži je kar nekaj Rent a bike agencij in tam vam je na voljo različno kvalitetna oprema.

Potapljanje na dah in z jeklenkami

Vožnja s kajaki

Ribolov

Paraglajding

Igranje kriketa

Jadranje

Na Visu je med celim letom organiziranih kar nekaj regat, kot je na primer Jadranska regata, pa Viška regata in Komiška regata, ter seveda Regata Sv. Nikole za samske.

Ostali športi

Na otoku je kar nekaj košarkaških terenov, velik nogometni stadion in nekaj teniških igrišč. Tisti, ki jim je všeč prosto plezanje, si lahko na otoku Visu izbirajo med različnimi težavnostnimi stopnjami. Najbolj znamenit šport na otoku Visu je kot v vsakem manjšem dalmatinskem mestu ali na vasi balinanje, po njihovo boćanje. Vsepovsod boste našli urejeno balinišče in vsaj dvakrat na teden se celotna