costiera logo

Fotogalerija

Vplutje trajekta je vsakodnevni Prvi oficir Pero na trajektu Petar Hektorović
Rezervirajte online!

Prihod

Št. odraslih


Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Nanj bomo odgovorili najkasneje v 48 urah.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Nahajamo se na južni strani otoka Visa v vasi Rukavac. Najbližja plaža je od hiš oddaljena minutko peš, najznamenitejša plaža Srebrna pa približno sedem minut peš. Zelena špilja na otoku Ravnik je tik pred Rukavcem, prav tako znamenita laguna Budihovac s svojimi neverjetnimi turkiznimi barvami morja. Javite se. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.


Home » Blog » Trajekt Vis - Split: Petar Hektorović

Trajekt Vis - Split: Petar Hektorović

ponedeljek, 6 maj, 2013.

Otok Vis je povezan s kopnim s trajektom in katamaranom. Dva meseca na leto, julija in avgusta, trajekt vozi trikrat na dan, v ostalih mesecih dvakrat. Iz Visa, kjer je vezan čez noč, izpluje vsak dan ob 5:30 zjutraj, razen v nedeljo, ko izpluje  ob 7:30 zjutraj.

Že nekaj let na Vis večinoma vozi trajekt Petar Hektorović, ki je relativno hiter trajekt in razdaljo med Splitom in Visom prepluje v dveh urah in dvajsetih minutah. Katamaran vozi uro in petnajst minut, za primerjavo (katamaran vozi enkrat dnevno).

Na trajektu Petar Hektorović sta dve posadki, ki se menjata na štirinajst dni. Ni slabo, dva tedna delaš, dva tedna si doma. Na moji zadnji vožnji to nedeljo domov, sem vožnjo preklepetala z Ivo-m Šolta (ker je doma iz Šolte, je dobil nadimek Ivo Šolta) in na moje vprašanje o organizaciji dela na trajektu, je nastal tale zapis.

Glavni odgovorni na trajektu je kapetan, po njihovo Barba ali Zapovednik. Pod njim je Prvi oficir, čif, ki pobira karte za avtomobile in je na mostu trajekta dežurni oficir za navigacijo. Drugi oficir je odgovoren za vplutje in izplutje trajekta ter za navigacijo. Prvi in drugi oficir se pri navigaciji menjata, eno vožnjo eden, drugo vožnjo drugi.

Prvi oficir Pero na trajektu Petar Hektorović

Prvi oficir Pero na trajektu Petar Hektorović

Vsi ti zgornji trije morajo imeti končano univerzitetno izobrazbo in do kapetana lahko oficirja prideta z izkušnjami in po priporočilih.

Ivo, moj sogovornik, je na Hektoroviću Noštromo, po slovensko Nostromo, vodja krova. Skrbi za celoten potek vkrcanja in izkrcanja ter pri vezanju trajekta, kjer skrbi za premec trajekta (=prvi del ladje).

Vplutje trajekta je vsakodnevni "VELIKI" dogodek na otoku

Vplutje trajekta je vsakodnevni “VELIKI” dogodek na otoku

Nato so del »Palube« še trije »Kormilari«, vozniki, ki so na vsaki progi na krmilu ob oficirju in skrbijo za navigacijo. Menjajo se na vsaki vožnji, v eno smer eden, potem drugi, potem tretji in tako naprej. Takrat, ko trajekt vozi dvakrat na dan, je njihova menjava po zaporedju, ko vozi trikrat na dan, je pravilo, da tisti, ki je na krmilu zadnji ponoči, zjutraj prvi začne, zato, da se ne ponavljajo isti urniki neprestano.

In nenazadnje, trajekt potrebuje tudi kakšnega pravega mornarja, ta sta na Hektoroviću dva, dnevni in nočni, z urnikom od 8h do 20h in potem spet do 8h. Ta dva mornarja tudi čistita ladjo, vse, razen bara in wc-ja za goste, ki jih čistijo natakarji iz bara.

Bar je na trajektu oddan v najem in tako sta na tem trajektu dva natakarja. Tako kot vsi morata tudi ta dva natakarja imeti Dovoljenje za plovbo, po njihovo »Morjeplovnica«.

Potem so naslednji zaposleni tisti, ki delajo na »stroju«.

Glavni med njimi je »Kapo« – odgovoren za motor trajekta. Pod njim sta dva oficirja, prvi oficir in drugi oficir, ki delata izmensko, eden zjutraj in drugi popoldan.

Z njimi delata tudi dva »motorista«, strojnika. Eden od 4h do 12h in drugi od 12h do 20h. Če trajekt dela dlje, potem dobijo še kakšnega strojnika v pomoč.

Vsi ti zaposleni »za motor« so večino časa v kontrolni kabini. V primeru, da morajo direktno ob motor, potem seveda uporabljajo zaščitne naušnike za omejitev hrupa.

Najbolj zanimivo delovno mesto na trajektu je »Nostromo v stroju«, ki ima glavno in edino nalogo, da skrbi za sistem vakuma na trajektu in pri polnjenju goriva. Na vakum delujejo vse vodne črpalke, tudi wc-ji.

Trajekt pluje na mazut, ki je shranjen v cisterni, ki je hermetično zaprta, in kjer temperatura ne sme pasti pod 50 stopinjami.

Hektorović potrebuje približno 20 do 25 tisoč ton goriva na teden, ko plujejo dvakrat dnevno med Visom in Splitom, ter enakovredno več, če plujejo trikratno.

Najpomembnejša v posadki za večino njih sta seveda kuhar in pomočnik kuhinje. Onadva pripravljata tri obroke dnevno. Zajtrk, ki je postrežen med 7:30 in 8:30, kosilo, ki je od 11:30 do 12:30 in večerja, ki je med 17:30 in 18:30. Tisti, ki se zbujajo že prej, sploh takrat, ko trajekt izpluje ob 5:30 zjutraj, lahko zajtrkujejo tudi prej, saj so pri urnikih zelo fleksibilni.

Verjeli ali ne, posadki servira natakar, ki je prav tako polno zaposlen na trajektu.

Ste šteli koliko zaposlenih ima Hektorović? Vseh skupaj je 20!

Kje spijo? No, tisti bolj glavni imajo svoje kabine na palubi, to so na primer kapetan in njegova dva oficirja, pa tisti glavni od motorja so tudi na palubi. Vsi ostali imajo kabine pod palubo za avtomobile, to je pod morsko gladino torej, brez oken. Imajo pa vsi ti spodaj pod avtomobili posebno narejeno prezračevanje in vsak svojo kabino.

Kar je tudi zanimivo je, da na trajektih, ki vozijo na krajših relacijah, kot na primer Split – Supetar (Brač), delajo kot zmanjšana posadka in tam na primer nimajo organizirane kuhinje in tako nimajo niti kuharja. Na teh trajektih je posebej prepovedana kuhinja – plin še posebej, čeprav se zna potem posadka med seboj organizirati drugače in so si kuhinjo naredili po svoje.

Včasih se zgodi, da se trajekti zamenjajo in četudi bo na primer Hektorović poslan na kakšno drugo linijo, posadka ostane enaka.

Vaši komentarji:

SUPER VIKTORIJA. ZANIMIVO. KAR TAKO NAPREJ. LP

MARJETA | 1.7.2013.

Zanimivo. :)

Mitja | 10.6.2013.

saj sem veliko vedel, a sedaj vem še več! Bravo Vik !

bojan h | 6.5.2013.


Komentirajte!