costiera logo

Fotogalerija

Fotografija: Tine Bregar
Rezervirajte online!

Prihod

Št. odraslih


Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Nanj bomo odgovorili najkasneje v 48 urah.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Nahajamo se na južni strani otoka Visa v vasi Rukavac. Najbližja plaža je od hiš oddaljena minutko peš, najznamenitejša plaža Srebrna pa približno sedem minut peš. Zelena špilja na otoku Ravnik je tik pred Rukavcem, prav tako znamenita laguna Budihovac s svojimi neverjetnimi turkiznimi barvami morja. Javite se. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.


Home » Blog » Plaža Srebrena (Srebrna, Srebarna) ali Srebrna plaža

Plaža Srebrena (Srebrna, Srebarna) ali Srebrna plaža

sreda, 4 marec, 2015.

Plaža je najbolj znamenita plaža celotnega otoka. Včasih je bil to osamljen zaliv do katerega ste lahko prišli samo z barko ali po kozji stezi.

Fotografija: Tine Bregar

Fotografija: Tine Bregar

Plaža je ime dobila zaradi srebrnobelih velikih ovalnim kamnov in ko sinjeplavo morje udarja vanje dobijo čudovito srebrno barvo. Borov gozdiček se spušča vse do plaže, kar daje plaži še poseben čar,  da se kopalci lahko med poletno vročino umaknejo pred soncem.

Včasih je bila plaža skorajda osamljena, danes pa mora vsak turist vsaj enkrat do njenih sten in peska. Plaža je razdeljena na tri dele, prvi del je iz velikih kamnov oziroma proda, drugi del iz ravnih skalnatih plošč in tretji del iz ravnih plošč tik po velikimi previsnimi stenami kjer se sem in tja najde tudi kakšen manjši bazenček morske vode, ki se lahko koristi kot naravni jacuzzi s toplo morsko vodo. Ta zadnji del je namenjen večinoma nudistom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plaža je od pomorskega prometa ločena z belimi plutajočimi oznakami. In na plaži je prav tako manjši bar kjer oddajajo tudi ležalnike in senčnike ter javna stranišča.

Srebrna - bazenčki

Na desni strani zaliva je še en manjši zaliv z imenom Mala Srebrna (Molo Srebarna), ki je intimnejša in še bolj v zalivu.

Do plaže lahko pridete z avtomobilom skozi vas Rukavac, nato pa morate avto pustiti približno 250 metrov stran od plaže na urejenem parkirišču ter se spustiti po poti do zaliva.

Zaradi naravne raznolikosti je celotni južni del otoka Visa del ekološke cone, kjer velja posebni način upravljanja z naravnim bogastvom.

V lanskoletni akciji (2014) Turistički cvijet, ki prepoznava najboljše destinacije in plaže na Hrvaškem, je bilo ocenjenih 907 plaž in v tej obsežni akciji je bila Plaža Srebrna proglašena za najlepšo divjo plažo na Jadranu.

Celotna plaža srebrna - Rukavac - Vis

Ko se z barko zapeljete iz Rukavca in zaplujete mimo polotoka Polivalo, otok Vis nima več zaščite, ki bi mu jo nudili otoki (kot na primer Ravnik in Budihovac za ovinkom), ampak je povsem odprt na jug. Zaliv Srebarna je prvi zaliv od nešteto zalivov na južni strani otoka in ko piha jugo, velja omeniti, da so tukaj veliki valovi.

Bodite prvi in oddajte svoj komentar!


Komentirajte!