costiera logo

Rezervirajte online!

Prihod

Št. odraslih


Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Nanj bomo odgovorili najkasneje v 48 urah.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Nahajamo se na južni strani otoka Visa v vasi Rukavac. Najbližja plaža je od hiš oddaljena minutko peš, najznamenitejša plaža Srebrna pa približno sedem minut peš. Zelena špilja na otoku Ravnik je tik pred Rukavcem, prav tako znamenita laguna Budihovac s svojimi neverjetnimi turkiznimi barvami morja. Javite se. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.


Home » Blog » Dežuje. Je poletje še daleč?

Dežuje. Je poletje še daleč?

ponedeljek, 18 marec, 2013.

Razumem, da mora spomladi deževati, ampak …  Draga narava: prepričana sem, da so v Sloveniji hrasti dobili dovolj vode za celo poletje! In da so reke že dovolj polne. Svetujem ti, Draga narava, da počakaš nekaj tednov in nam potem znova pošlješ kaj dežja. Sedaj je pa prosim DOVOLJ! Kje je že tista sobota (?), ko naj bi bilo spet sonce???

Baje, da je na Visu tudi eno takšno bljak vreme. Vidim po fotografijah iz fejsa. Jugo in megla, no ja, oblačno. Skratka: nič prijetnega. Včasih se spomnim tistih vlažnih dni na otoku, kjer je bilo sicer relativno toplo pa vendar vlažno. Ko so oblaki kar pritiskali nate in ko nisi uspel prav nič drugega kot brati knjige in gledati valove, ki butajo ob skale. Vedno znova sem se takrat zgrozila, kaj vse prinesejo s seboj ti valovi. Pred začetkom vsake sezone po večini viških plaž organizirajo čistilno akcijo in te plaže očistijo svinjarije, ki jo prinese morje. Zato, da se potem turisti zabavamo na čistih plažah.

Obstajajo tudi takšne plaže, ki jih zadnjih nekaj let pred sezono niso očistili in nad tem sem se vedno znova pritoževala. In ne samo jaz. Joj, samo da se spomnim plaže na Budihovcu … Pri nas v Rukavcu (joj, po novem je Rukovac, še vedno pozabljam) in v Srebrni vsako zgodnje jutro celotno poletje plaže čisti Špiro, to je tisti, ki zna tudi popravljati avtomobile. Pravi majstor. In z zbiranjem odpadnih pločevink in plastičnih in steklenih steklenic služi še nekaj dodatnih kun. Priden. Sem se že večkrat odločila, da mu bom šla kdaj pomagat, pa me budilka nikoli ne zbudi. Morda letos.

Začela sem pisati o dežju in temu, da smo ga vsi počasi siti. Baje, da je v Ljubljani celo snežilo danes. In da je mera vsega še bolj polna: velika princeska nosi s seboj vodene koze, tako da sem bila cel dan zaprta doma. Juhej! Komaj čakam, da jih dobi še ta manša princeska. Štirinajstdnevno počivanje prav pride;  bomo imeli vsi skupaj potem več energije.

Vaši komentarji:

No, pa se je začelo - z novo spletno stranjo seveda! A se še vedno ureja in vsak dan bo boljša. Se trudimo maksimalno! Ah končno - v sredo - po enem mesecu spet v Rukavac! Upam na lepo vreme! lep dan vsem , ati

bojan h | 30.3.2013.

Viktorija...čestitke ..spletna stran je več kot super...ideja kam na dopust, ker mi je Vis ostal v lepem spominu...V mladih dneh sem bila večkrat, in vredno bi bilo obuditi spomine...Princezke so že velike, in prav luškane...Dežuje tudi tukaj..zima se ne more posloviti.lp

liljana safner-lončar | 29.3.2013.


Komentirajte!