costiera logo

Fotogalerija

Rezervirajte online!

Prihod

Št. odraslih


Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Nanj bomo odgovorili najkasneje v 48 urah.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Nahajamo se na južni strani otoka Visa v vasi Rukavac. Najbližja plaža je od hiš oddaljena minutko peš, najznamenitejša plaža Srebrna pa približno sedem minut peš. Zelena špilja na otoku Ravnik je tik pred Rukavcem, prav tako znamenita laguna Budihovac s svojimi neverjetnimi turkiznimi barvami morja. Javite se. Veseli bomo vsakega vašega sporočila.


Home » Blog » Letališče med drugo svetovno vojno – Plisko polje - Vis

Letališče med drugo svetovno vojno – Plisko polje - Vis

sreda, 18 februar, 2015.

Zavezniške enote pod poveljstvom Američanov so leta 1944 na Visu na območju Pliskega polja zgradile letališče, ki se ga danes še vedno lahko lepo vidi iz vrha Čunkovice. Samo zahvala temu letališču gre, da so med koncem druge svetovne vojne tukaj rešili veliko število letal in več kot 1000 članov posadk. Na letališču so največkrat pristajali tudi veliki takratni bombniki imenovani »leteče trdnjave« in »Liberators«. Prav takšen »Liberator« leži danes na 60 metrov globine v vodah otoka Visa kot dokaz vojne zgodovine.

Letališče je bilo premajhno za velike bombnike, ki so jih takoj po pristanku s traktorjem odvlekli na počivališče

Gradnja letališča se je začela marca 1944 in sicer s pomočjo lokalnega prebivalstva, nemških ujetnikov, vojaške divizije jugoslovanske vojske in seveda s pomočjo mehanizacije in strokovnjakov zavezniških sil, ki so že delovali na letališčih v bazah po Italiji. (Ameriška in britanska vojska se je iz Afrike oktobra 1943 izkrcala na Siciliji in od tam so začeli osvajati tudi področje Balkana).

Področje, ki je bilo namenjeno letališču, je postalo v primeru dežja zelo močvirnato, zato so se odločili in stezo prekrili z rešetkastimi jeklenimi ploščami za istočasno trdnost in hkrati prepustnost. Pri izgradnji letališča so uničili približno 30 hektarov najboljših vinogradov in to je kasneje predstavljalo za otok veliko izgubo. Osnovni in glavni namen letališča je bila možnost pristajanja letal pri vračanju iz osvobodilnih nalog na Balkanu in po južni Evropi.

Vzletno – pristajalna steza je bila dolga 850 metrov z varnostnima podaljškoma po 150 metrov na vsaki strani in široka 140 metrov. Na širšem delu Pliskega polja in nadaljevanja na Dračevem polju so bile postojanke za avijone, pomožne letališke stavbe, naprave za vezo avion – zemlja ter meteorološka postaja.

Tito_obilazi_aerodrom_na_otoku_Visu

Letališče so branili s protiletalskimi topovi in več različno postavljenih mitraljezov po okolici letališča. Na letališču je bilo mogoče pristajati samo čez dan, z improvizirano osvetlitvijo je bilo mogoče letališče uporabljati tudi ponoči.

Ameriški piloti med počitkom v bližini viškega letališča

Na letališču je letalo prvič pristalo 1. maja 1944. To je bilo britansko lovsko letalo (lovec; manjše letalo namenjeno predvsem napadanju drugih letal) BAF (Balcan Air Forces) iz baze v južni Italiji. Polkovnik Ellery Huntington je kasneje napisal, da je bilo nebo nad Jadranom takrat še polno sovražnikov, saj so vse ostale otoke takrat še nadzirali Nemci. On sam naj bi pristal samo na zavorah in skušal letalo ustaviti še pred končanjem takrat še ne podaljšanega letališča. Na koncu piste je vseeno moral zaviti na levo med vinograde in blato in tam je kasneje tudi obstal.

Ne glede na strateško pomembnost letališča je bilo letališče na Visu znano kot izredno nevarno letališče, saj je bilo še posebej zaradi bočnih vetrov pristajanje na njem izredno težko. Jeklene plošče so bile tudi največkrat vzrok za počene zračnice letal in s tem dodatnih zapletov. Ko so se letalske ekspadrile vračale iz opravljenih misij v skupinah, so tako morala letala v skupini večkrat pristajati kjer se je pač pristati dalo, tudi na morju v bližini letališča. To je tudi vzrok za veliko število potopljenih letal v okolici otoka Vis.

V naslednjih mesecih leta 1944 so na letališču neprestano dežurali 4 lovci, ki so imeli na letališču svojo stalno bazo ter dežurstvo in so služili tudi kot možna zračna obramba za ta del Jadrana. Istočasno so bile na Visu tudi pomorske in kopne vojaške moči in zato je bil otok Vis še bolj varen.

Z viškim letališčem so zavezniki iz Italije dobili večjo varnost pri vseh borbenih aktivnostih in o tem piše tudi članek v časopisu »Slobodna Dalmacija« iz 5. oktobra 1944: »V zadnjih treh mesecih se je na letališče Vis prisilno spustilo 215 velikih četveromotornih zavezniških bombnikov, ki so bili poškodovani med bombardiranjem neprijateljskih objektov na Balkanu in v Srednji Evropi. Rešilo se je 1936 zavezniških letalcev. Od bombnikov, ki so morali prisilno pristati, jih je bilo popravljenih skupaj 204 in ti so se tudi vrnili v svoje baze.«

Avioni_na_Visu

Viško letališče je bilo aktivno polno leto dni in zadnji vzlet letala je bil obljavljen 5. maja 1945. Takrat naj bi letalo zavezniških sil odšlo na ogled Zagreba. Kasneje so vso aviacijo premaknili na letališče v Monfalcone, Italijo.

Kaj bo z ostanki tega letališča danes še ni povsem jasno. Trenutni viški župan Ivo Radica je že pred leti sprejel iniciativo članov Aerokluba Cumulus iz Opatije, ki naj bi obnovilo »Titovo letališče«. Na glavni sedež splitsko-dalmatinskega področja so naslovili prošnjo za spremembo prostornega plana, saj bi na podlagi tega lahko pridobili lokacijsko in gradbeno dovoljenje. Idejo so predstavili tudi na javni predstavitvi na otoku Visu in bilo jih je nekaj, ki so v ta projekt verjeli in nekaj, ki so povsem nasprotovali ideji novega letališča. To naj bi bilo dolgo 1200 metrov in bi omogočalo pristanek letal s 50 potniki. Prav tako bi letališče omogočilo večjo požarno varnost, saj bi v primeru požarov zmanjšalo možnost pri pridobivanju vode za gašenje. Istočasno bi imeli koristi tudi lokalni prebivalci, ki bi imeli v primeru zdravstvenih težav dobili lažjo dostopnost do bolnišnic z letali. In seveda, letališče bi lahko privlačilo tudi turiste z bolj globokimi žepi, torej turiste z več denarja. Pri tej ideji pa se tukaj za enkrat ta zgodba še konča.

Načrtovano novo letališče Velo Polje na Visu

Današnja gostilna na Letališče Vis

Bodite prvi in oddajte svoj komentar!


Komentirajte!